Acasă fotbalul european Petr Cech: Ce a făcut deținătorul Arsenal & Chelsea „unul dintre cei mai buni”?

Petr Cech: Ce a făcut deținătorul Arsenal & Chelsea „unul dintre cei mai buni”?

0
Petr Cech: Ce a făcut deținătorul Arsenal & Chelsea „unul dintre cei mai buni”?

Portarul Arsenal, Petr Cech, va juca meciul final înainte de a se pensiona în finala Ligii Europa împotriva foștilor angajatori Chelsea din Baku, pe 29 mai.

Acesta marcheaza sfarsitul unei cariere de 20 de ani, cu o durata de 20 de ani, pentru cei 37 de ani, care s-au mutat la Londra in 2004 de la clubul francez Rennes.

La cel mai bun a fost o prezență fizică impunătoare, capabilă să domine zonele de pedeapsă și să se rănească înainte.

Asta a fost în ciuda faptului că a trebuit să revină dintr-un craniu fracturat în 2006, moștenirea căruia este protecția capului de protecție pe care a purtat-o ​​încă de atunci.

Deci, ceea ce îl face pe omul care vorbește în cinci limbi să iubească hocheiul pe gheață și a lansat un single de caritate cu bateristul reginei Roger Taylor, „unul dintre cei mai buni în afaceri” în termenii de la Premier League?

Cum se strâng numerele

Cum se strâng numereleUn câștigător de patru ori al mănușii de aur din Premier League pentru cele mai curate cărți, Cech a fost, de asemenea, inclus în echipa de profesioniști a Fotbaliștilor profesioniști ai anului în două ocazii.

Cele 494 de aparitii ale sale pentru Chelsea sunt cele mai multe de catre orice jucator de peste hotare si este pe locul al saselea pe lista de aparitii a clubului.

Până la pensionarea sa în străinătate în 2016, el a jucat, de asemenea, în mai multe campionate majore pentru Republica Cehă, câștigând un record 124 de capace pentru țara sa în acest proces.

Dar numeroase repere personale stau alături de onorurile echipei, în special din timpul petrecut la Chelsea, unde a câștigat patru titluri din Premier League, patru Cupe FA, trei Cupe Ligii, o Liga Europa și Liga Campionilor, cu finalul anului 2012, .

După ce a salvat o pedeapsă extraordinară de la Arjen Robben din Bayern München, el a produs mai multe eroi în victoria de la bătălia de la Ivica Olic și Bastian Schweinsteiger.

Cech sa mutat în Londra pentru a se alătura Arsenalului lui Arsene Wenger în 2015 după ce și-a pierdut locul la Stamford Bridge, adăugând o medalie câștigătoare a Cupei FA la o colecție deja impresionantă, înregistrând 40 de cărți curate de la aparițiile lui 110 de Premier League pentru Gunners.

Cand vine vorba de curat, inregistrarile portarului cehesc sunt de neegalat in era Premier League.

De asemenea, el deține recordul pentru cele mai curte foi într-un singur sezon în perioada 2004-05, când a fost instrumental, deoarece Chelsea a susținut un prim titlu de zbor de top de 50 de ani, acceptând doar 13 goluri în prima campanie din Anglia.

Stabiliți o nouă marcă

Stabiliți o nouă marcăCând Cech a sosit la Stamford Bridge în vara lui 2004, Chelsea a fost un club de ambiții spiraling, 12 luni după domnia lui Roman Abromovici.

Cu Jose Mourinho instalat ca manager, Cech – una din cele nouă autografe importante – a ajutat la transformarea unei echipe dificile în campioni.

Inalt, agil, puternic si curajos, reactiile rapide ale lui Cech si pozitionarea superba l-au aruncat ca un nou tip de portar, cu cateva puncte slabe, potrivit fostului Chelsea si scolii de extrema Pat Nevin.

„Cred că a schimbat câteva lucruri în ceea ce privește portarul, așa cum făcuseră Peter Schmeichel și Neville Southall”, a spus Nevin.

„În mod tradițional, păstrații nu erau la fel de înalți, iar cei care, de obicei, nu erau agili – combinația de mărime și agilitate era o schimbare treptată.

„El a schimbat și modul în care echipa a apărat colțurile. El a fost cel mai bun în afaceri la multe lucruri și ar veni să colecteze totul, făcând o diferență enormă pentru echipă.

„Cand esti unul impotriva unui portar, majoritatea atacantilor cred ca sunt cativa, dar cel mai bine la Cech nu esti cativa, multe din care se datoreaza partii tehnice a portarului care a lucrat atat de mult.

„Știa că a trebuit să ajungă la 14 de metri, știa unde era și știa unde să fie în mod specific în fiecare unghi, care a lucrat științific. A fost un jucător de hochei pe gheață ca un copil, așa că a adus un set diferit de abilitățile de la asta cu viteza mișcării mâinii sale de a salva un puck. „

Atributele sale fizice și capacitățile tehnice l-au ajutat să stabilească o înregistrare de atunci a Premier League de 1 025 de minute fără să-și dea un gol în 2004-05.

Și, de asemenea, a pus fundația pentru ca el să ajungă la 100 de foi curate în doar 180 de meciuri.

Cei mai buni din era Premier League?

Cariera lui Cech sa îndoit în octombrie 2006, când a cerut o intervenție chirurgicală pentru o fractură de craniu după o coliziune cu Stephen Hunt din Reading.

Portarul a fost scos timp de trei luni și a purtat un protector de protecție în timpul jocurilor de atunci.

Nevin îl acordă pentru „o dorință absolut proastă de a câștiga cu orice preț” și fiind unul dintre cei mai buni doi portari care a văzut Premier League.

„Nu-i poți salva pe toți, dar numerele pe care le-ai făcut cu unu-v-au fost strălucite. Alt lucru pe care trebuie să-l privești este erorile. Când te uiți înapoi la cariera în Anglia, e greu să-ți amintești mulți – în special în jocurile mari.

„Majoritatea oamenilor s-ar uita la Peter Schmeichel și Petr Cech ca fiind cei mai buni. Longevitatea joacă mare cu mine pentru că trebuie să fii bun de mult timp.

„Pentru o perioadă de bază era cel mai bun din lume, iar Schmeichel a fost la fel de bine. Nu mă pot gândi la nimeni altcineva de peste 10-15 ani care să-i bată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here